Artroplastia totală de genunchi

Operația de înlocuire a articulației genunchiului (artroplastia totală de genunchi) este indicată atunci când nici un tratament nechirurgical nu mai dă rezultate, iar durerea puternică și imobilitatea persistă sau când anatomia genunchiului este deformată.

De regulă, pacienții care au fost supuși acestei intervenții au afirmat că durerea insuportabilă a dispărut și că starea lor generală s-a îmbunătățit.

Această intervenție chirurgicală se desfășoară în patru etape:

  • îndepărtarea suprafețelor deteriorate ale cartilajului articular
  • inserarea implantului care imită perfect anatomia articulației
  • refacerea suprafeței rotulei, după caz
  • inserarea unui distanțier

Indicații post-operatorii

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, doctorul va recomanda o serie de indicații pe care pacientul le va urma în vederea unei recuperări medicale optime.

În prima parte a vindecării, pacienții vor urma un tratament kinetoterapeutic și vor evita activitățile fizice solicitante. În anumite cazuri, se recomandă utilizarea unor echipamente ajutătoare pentru deplasare.

Cu timpul, pacienții care au trecut printr-o intervenție de înlocuire a articulației genunchiului pot practica exerciții fizice cu impact mic (înotul, mersul pe jos) și își pot relua activitățile de zi cu zi.

Șoferii trebuie să știe că perioada de acomodare cu noul implant și de redobândire a mobilității în întregime poate ajunge și la 5 săptămâni după operație. Abia atunci controlul musculaturii este complet, iar genunchiul poate fi îndoit atât cât să asigure o poziție confortabilă la volan.

Artroplastia totală de genunchi

Te rugăm să aștepți un pic...

Abonează-te la newsletter

Vei primi notificări cu ultimele articole adăugate.